Alert Voor spoedeisende medische vragen bel tijdens kantoortijden u eigen huisarts. Buiten kantoortijden bel Phizi via: 020 - 2444 871

Ik ben Specialist
8,5nps score

Dokters

De specialisten van Phizi verrichten chirurgische ingrepen in de huisartsenpraktijk.

Het betreft vooralsnog laagcomplexe hoogfrequente invasieve ingrepen, zoals het verwijderen van vetbult, talgkliercyste, twijfelachtige moedervlekken, en laagcomplexe huidkanker. De specialisten van Phizi zijn bij voorkeur specialisten uit de regionale ziekenhuizen. Het betreft dus in principe dezelfde specialisten die patiënten zien als zij naar het ziekenhuis zouden komen. Bij Phizi treffen specialist en patiënt elkaar echter in de huisartsenpraktijk. Dat heeft verschillende voordelen.

  • Behoud van regie: De specialist houdt zelf de regie over de te verrichten laagcomplexe chirurgische ingrepen en de gerelateerde medische zorg daar omheen. Bij voorkeur werkt Phizi met de al in de regio (ziekenhuis of andere zorginstelling) werkende medisch specialisten.
  • Hiermee wordt voorkomen dat de zorg versnipperd tussen vele zorgaanbieders en de regio functie van ziekenhuis en z’n medisch specialisten wordt versterkt.
  • Efficiënte samenwerking: Door de nauwe samenwerking tussen dermatoloog, huisarts, en andere medisch specialist gaat minder snel informatie verloren dan bij een overdracht op afstand.
  • Kennisoverdracht: Elke patiënt wordt vooraf multidisciplinair besproken en geschikt bevonden voordat hij door een Phizi medisch specialist geholpen wordt. Dankzij deze multidisciplinaire aanpak is er sprake van veel kennisoverdracht: niet alleen tussen huisarts en medisch specialist maar ook tussen medisch specialisten onderling. Normaal gesproken worden alleen ingewikkelde casus besproken, nu komen juist vaak voorkomende casus langs. Door een kijkje in elkaars keuken leren de artsen veel van elkaar.
  • Andere werkomgeving met intensiever en persoonlijker contact met de zorgprofessionals in de eerste lijn.

In heel Nederland zijn we op zoek naar andere medisch specialisten die het leuk vinden om mee te doen.

Dit willen wij bij voorkeur doen in samenwerking met lokale ziekenhuizen en medisch specialisten in de regio die net als wij hun blik op de toekomst hebben gericht.

Phizi werkt met alle medisch specialisten die ervaring hebben met de relevante huidtumor zorg in een ziekenhuis en naast hun huidige werkzaamheden een aantal dagdelen willen werken in een huisartspraktijk. Hierbij is het van belang dat de medisch specialist gemotiveerd wordt door de werkwijze van Phizi; je moet willen functioneren naast de huisarts.
Daarnaast wil Phizi transparante zorg leveren en deze continue verbeteren op basis van feedback van patiënten, huisartsen en praktijk assistenten middels PROMs en PREMs.

Neem contact op

Specialisten testimonials

In de kliniek waar ik werk is de werkdruk hoog, en zijn lange wachtlijsten. Phizi draagt een steentje bij aan het goedkoper en efficiënter maken van de zorg. Ik wilde meer afwisseling in mijn werk en de kennisoverdracht spreekt me aan. We leveren bij de huisarts dezelfde zorg als in het ziekenhuis. Het werkt als een trein, we hebben alleen maar tevreden patiënten.
Dermatoloog Karin Houtman - werkzaam bij de Phizi praktijk in Den Haag
Bij Phizi zijn de lijnen veel korter, dat spreekt me ook zo aan. Het is veel meer op de patiënt gericht. Die heeft niet dat ziekenhuisgevoel, maar gaat vertrouwd naar de huisarts. Bovendien is de zorg zo efficiënter en kunnen we de kosten lager houden.
Dermatoloog Martijn Meijs - werkzaam bij de Phizi praktijk in Huizen